Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Zijn wij paraat?

Zijn Wij Paraat ? (uit “B.V.V.-Klanken” september 1952)

Het nieuwe seizoen klopt reeds aan de deuren van onze voetbalclubs.

Ook op de poorten van het stadion “De Vliert”. Nog slechts enkele dagen scheiden ons van de opening van het nieuwe seizoen, waarin aan alle clubs hoge eisen zullen worden gesteld.

Wil men in deze zware competitie een goed figuur slaan, zal veel geestdrift moeten worden opgebracht. Met op behaalde lauweren te rusten, worden geen nieuwe successen geoogst. Hiervoor zal nodig zijn, dat alle spelers zich geconcentreerd inzetten en met volle overgave zich weten te geven gedurende negentig minuten. Nodig zal zijn onderlinge vriendschap, intensieve training en een warme strijdlust tot behalen van de overwinning.

Zonder idealisme en geestdrift is niets te bereiken.

Het bezit van alles wat men maar verlangen kan op het gebied van sportparken en uitrusting maakt geen echte clubvoetballers.

Kerels met geestdrift en liefde voor de club zijn de jongens van zessen klaar.

Voetballers moeten dorst hebben naar een kampioenschap.

Laten  de spelers van alle elftallen zich bewust zijn, dat alleen door liefde voor de club men in staat is de geestdrift op te brengen, waardoor grote prestaties kunnen worden bereikt.

Wij willen de klok niet terug zetten. De verouderde begrippen en toestanden behoren tot het verleden. En toch was de tijd van “groei en bloei” van B.V.V. er een van idealen, waarin we met warme liefde voor de club en het brengen van vele offers de fundering hebben gelegd van het B.V.V., waarop zovelen thans trots zijn.

Met voldoening denk ik nog altijd terug, aan de jaren, waarin we successen wisten te behalen, waardoor we langzaam maar zeker groot werden.

Ook de zorgen, waardoor we werden geplaagd, ben ik nog niet vergeten.

Het was liefde voor de club, waardoor deze wisten te overwinnen. Wat dreven er dikwijls donkere wolken boven het B.V.V.-home. En toch was iedereen in geestdrift en in onderlinge vriendschap verbonden.

Voetballers moeten het spel spelen uit liefde voor de club. Niet voor zich zelf. Voor zijn team moet men zich geven. Niet tot eigen eer en glorie.

Bezondigt men zich als speler hieraan, proeft dat het publiek en wordt men zeer terecht versmaad en vergruisd. Zulke spelers zijn dikwijls de oorzaak van de nederlaag. Een team moet homogeen zijn. Spelers kan men meestal alleen bezielen, wanneer er het verlangen is om de bezieling te ontvangen.

De bezieling moet zich meester maken van het thuisfront, de leiders en de spelers. Als het zó is, zal de victorie voor onze club zijn. Laten daarom alle spelers, bestuurders en commissie-leden zich zó inzetten voor ons aller B.V.V.

Laat daarom ieder van ons bewust zijn van zijn plicht in het belang van B.V.V.

Leiding kan men alleen geven, wanneer ze door de warmte voor de club wordt ingegeven.

                        Bestuurders zijt gij paraat  ???

                        Spelers zijt gij paraat ???

                        Commissies zijt gij paraat ???

                        Zijn wij allen paraat ??? 

                        Welaan, dan marcheren !!!    

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!