Datum

7 april 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

7 april 2019 stond er een topper op het programma. De nummer 1 BVV5 speelde thuis tegen nummer 2 Real Lunet 4. In aanloop naar de wedstrijd waande coach Wimke zich in luxe. Met 1 afmelding van Mike had de coach de beschikking over 17 spelers. Altijd prettig om over een nagenoeg complete selectie te beschikken in een topper. Coach Wimke kon weer gaan puzzelen. Ondergetekende bood zich vrijwillig als wissel aan in verband met lichte hamstringklachten zodat de fitte mannen de nodige minuten konden maken! Tja dan houd je nog 16 man over! Het technisch duo Vorstenbosch hadden de puzzel kunnen leggen en het strijdplan invulling kunnen geven. Rond de klok van 10:30 naar de kleedkamer waar de coach met zijn bespreking begon. Wimke hoefde zijn mannen niet te motiveren daar je tegen de nummer 2 speelt en weet wat je te wachten staat. Tel daarbij op de wetenschap van de eerdere wedstrijd dus de optelsom is zo gemaakt. De coach wilde vandaag absoluut niet verliezen! Wimke wilde alleen over de tegenstander kwijt dat ze over een goede ploeg beschikken! Geen aanpassing aan de tegenstander, iedereen komt aan zijn wisselbeurt toe dus volste vertrouwen in de gehele selectie. Strijdplan werd doorgenomen en de warming up kom beginnen! Tegenstander was op tijd op het veld evenals de scheidsrechter zodat er bijtijds onder een stralende zon afgetrapt kon worden. Het is Real Lunet dat energiek aan de wedstrijd begint en daar tegenover BVV dat nonchalant start. Binnen een paar minuten is dan ook de eerste goede kans voor Real Lunet. Real Lunet probeert BVV vroeg vast te zetten op de eigen helft. BVV komt zelf niet aan zijn eigen spel toe kan de bal niet in de ploeg houden en aansluiting vinden met de spitsen. De energie die Real Lunet het eerste kwartier in het spel legt ebt langzaam weg en BVV komt beter in de wedstrijd. De 2e fase van de eerste helft trekt BVV het spel naar zich toe en het gevaar van Real Lunet is geneutraliseerd. Een discutabel moment doet zich aan. Johan claimt een 100% doelpunt, de bal zou over de doellijn zijn geweest. De VAR had storing dus die kon geen uitsluitsel geven. De goed fluitende scheidsrechter van Ham zag geen doelpunt, dus nog steeds 0-0.  Wimke moet gedurende de wedstrijd 2 wissels doorvoeren in verband blessures. Eerst is het Nigel en daarna Noud die met lichte pijntjes gewisseld moeten worden, geen probleem gezien de goed bezette bank. BVV komt vlak voor de rust op 1-0. De ingevallen Jan komt goed door en weet Johan bij de 2e paal te bereiken en het is raak. Beter moment om op voorsprong te komen dan voor rust is er niet. In de rust benoemde de coach de slappe start van zijn mannen en roemde de tegenstander, gewoon een goede ploeg! Wimke zag dat zijn mannen halverwege de eerste helft zich herpakte en de wedstrijd kantelde. Met in de rust 2 wissels vers bloed om nog 45 minuten te knallen. 2e helft kan BVV de ingezette lijn niet doortrekken. BVV maakt te weinig gebruik van de ruimtes die Real Lunet weg geeft. De mannen van Real maken jacht op de gelijkmaker maar tevergeefs. Hoofdrol deze wedstrijd voor keeper Gio. Met name in de 2e helft een aantal fraaie, soms katachtige reddingen. De tot op het bot op en top gemotiveerde keeper houd zijn ploeg op de been. BVV kan daar tegenover weinig gevaar stichtten voor het doel van Real Lunet. In een uiterst sportieve wedstrijd waar 2 voetballende ploegen de strijd met elkaar aan gaan golft het spel over en weer. Het hoogtepunt van de 2e helft komt van de voet van Bas. Vanaf de middenlijn een gigantische uithaal van Bas die de keeper van Real Lunet voor zijn doel zag staan. De bal beland slechts enkele centimeters naast de paal! Kort daarna fluit de scheidsrechter de wedstrijd af en eindigt de topper in een 1-0 eindstand. Na afloop was de coach blij met de behaalde overwinning en gaf ruiterlijk toe dat real lunet een gelijkspel verdient had gezien het spelbeeld. Desalniettemin zijn de 3 punten meer dan welkom. Wimke zag vandaag een niet al te beste wedstrijd van zijn ploeg maar dat maakt de coach vandaag niet veel uit! Een directe concurrent voor de titel verslaan geeft alleen maar vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie. Man of the match vandaag keeper Gio. Dat hij het op zijn heupen kan krijgen weten we als geen ander, maar vandaag zeer groot aandeel gehad in de overwinning met zijn belangrijke reddingen, klasse kit gigant! Na afloop krijgt de overwinning nog meer glans als blijkt dat TGG gelijk heeft gespeeld tegen CHC en als kers op de slagroom verliest Alem bij OSC met 2-1. BVV ziet het gat op zijn naaste achtervolgers groter worden! Beter kun je deze zondag niet eindigen en mag je wel spreken van een super sunday! Zondag 14 april kunnen we weer aan de bak in Den Dungen waar om 12:15 de uitwedstrijd tegen Den Dungen op het programma staat. Tussen 11:30 en 11:45 aanwezig mannen in Den Dungen!
Opstelling BVV5: Gio, Nigel/(Viet)/(Frank), Dave, Hendrie, Timo, Martijn, Bas/(Antoine), Ronald, Noud/(Jan), Johan en Giovanny/(Angelo)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!