Jong en oud willen één geheel - s.c. B.V.V. Bossche Voetbalvereniging

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Jong en oud willen één geheel

3 oktober 2022 8:30

Casper Gout

Artikel Brabants Dagblad 3 oktober 2022, Casper Gout.

De jonkies van BVV zien dat het veel beter moet: ‘We missen vertrouwen, dat zie je vandaag ook’

Er zit dertien jaar tussen Delano van Boxtel en Patrick Stensen, maar veel verschillen ze niet van elkaar. De middenvelder en de verdediger zijn het eens na de 1-4 nederlaag tegen ODC: het moet beter. Hoe dat moet? Ook daarover zijn ze het ondanks het leeftijdsverschil eens.

Een blik op het wedstrijdformulier en wat valt op? De basiself van BVV. Die is jong! Van de elf basisspelers zijn er zes in het derde millennium geboren. Tel daar de bank bij op en je kunt de balans opmaken: elf spelers zijn geboren in of na 2000, zeven spelers komen uit de jaren negentig. Het is duidelijk: BVV beschikt over een jonge ploeg.

Normaal gesproken zijn het de routiniers die de jonkies aansturen, maar die routiniers ontbreken bij de Bosschenaren in de basis. Patrick Stensen en Galid Cherrou zijn de oudsten van de ploeg, maar zij starten vanaf de bank. Hoe gaat dat dan in het veld. Coacht Delano van Boxtel spelers die ouder zijn dan hem? ,,Eigenlijk niet. Dat is niet mijn plaats. Ik denk ook niet dat ik spelers zoals Patrick iets bij kan brengen.” Stensen hoort Van Boxtel even aan. ,,Het is bij ons ook geen kwestie van wie nou wie moet coachen. In principe is het zo dat de routiniers aanwijzingen geven en coachen, maar dan moeten ze wel luisteren.”

Ze schelen dertien jaar, maar Van Boxtel en Stensen delen deze mening. Voor hen heeft het weinig te maken met leeftijd. Voor hen is iedereen gelijk. ,,Weet je wat het is?”, zegt Stensen, ,,Wij hebben zo veel kwaliteit en een brede selectie. We zijn met 23 man. Het heeft niet per se te maken met coachen, ofzo. We moeten er voor gaan zorgen dat we de neuzen dezelfde kant op krijgen. Dat is nu niet altijd zo.” Van Boxtel knikt en vult aan: ,,Op elke positie hebben we kwaliteit. Samen moeten we ervoor zorgen dat dat er bij alle elf uitkomt. We moeten elkaar blijven helpen.”

Wat BVV moet doen is voor Stensen duidelijk: ,,Het moet een geheel worden. Het is niet ieder voor zich. Wij zijn een team.” Assistent Edwin Verdonk beaamt wat zijn routinier zegt: ,,We missen vertrouwen, dat zie je vandaag ook. Maar wij geven niet op! We blijven bouwen. Dan kunnen we ook groeien.”

In het duel met ODC liet BVV zich in de eerste tien minuten goed zien. ODC kwam niet écht aan voetballen toe en het spel ging op en neer. Volgens Stensen lag het meer aan BVV dan aan ODC dat de bezoekers door een goal van Ayoub Omair op voorsprong kwamen. ,,Het ging gelijk op, maar toen we ze lieten voetballen kwamen ze tot scoren. Dat hebben we zelf gecreëerd.” Kort voor rust kreeg BVV een kans om op gelijke hoogte te komen. De thuisploeg kreeg een penalty, maar Martie Aarts schoot op de paal. Kort daarna maakte Ayoub Omair aan de andere kant 0-2.

De gemiste penalty bleek een keerpunt. ODC liep uit tot een 0-4 voorsprong. Uitgerekend Van Boxtel, de jongste basisspeler, redde de eer namens BVV ,,Blij met de goal, maar een balend gevoel overheerst”, besluit hij.

BVV - ODC 1-4 (0-2). 26. Ayoub Omair 0-1, 44. Ayoub Omair 0-2, 57. Just van Wijk 0-3, 61. Lennart Sannen 0-4, 90. Delano van Boxtel 1-4. Bijz.: Martie Aarts mist penalty in 40ste minuut.
Bron: Brabants Dagblad 3 oktober 2022

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!