Overlijden Wim van Helvoort - s.c. B.V.V. Bossche Voetbalvereniging

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Overlijden Wim van Helvoort

12 september 2022 12:30


Wim van Helvoort op 84-jarige leeftijd overleden.

Oud-voetballer Wim van Helvoort is zondag 11 september op 84-jarige leeftijd overleden. Hij speelde tot  de oprichting van FC Den Bosch/BVV in 1965 negen jaar betaald voetbal bij BVV en maakte deel uit van het elftal dat in 1963 in een beslissingswedstrijd in Utrecht promoveerde naar de Eerste Divisie.

In de beginfase van FC Den Bosch speelde Wim van Helvoort gedurende zes seizoenen (1965-1971) 161 competitie- en bekerwedstijden in  de Tweede en Eerste Divisie. Hij was ook enkele jaren aanvoerder van FC Den Bosch. Na het einde van zijn spelerscarrière was Wim van Helvoort in diverse functies actief voor BVV. Hij was onder meer interim-trainer, jeugdvoorzitter, jeugdleider en lid van het jeugdbestuur. 

Bij Wim van Helvoort werd dertien jaar geleden alzheimer geconstateerd. Een onlangs opgelopen longontsteking werd hem fataal. Hij stond bekend als een energieke, pittige middenvelder. Van Helvoort roerde zijn mondje ook buiten het veld.  ,,Ik nam geen blad voor de mond, niet  tegen het bestuur en ook niet in het veld. Om dat in te tomen gaf Toon Brusselers de aanvoerdersband op een bepaald moment over aan mij, de manier om mij tot rust te brengen”, vertelde Wim van Helvoort in 1997 in ‘Een club die handelt, een boek over de geschiedenis van FC Den Bosch.

Wim van Helvoort combineerde betaald voetbal destijds met een baan bij de provincie Noord-Brabant en een hbo-studie in de avonduren. In het maatschappelijk leven was hij actief als voorzitter van de woningbouwstichting SWH en was hij betrokken bij de oprichting van de politieke partij Leefbaar ’s-Hertogenbosch., waarvoor hij enkele jaren zitting had in de gemeenteraad van Den Bosch.

Het bestuur van BVV leeft namens de gehele vereniging mee met het overlijden van Wim van Helvoort en wenst familie, nabestaanden en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. (Bron: Henk Mees).
Elftalfoto_BVV_seizoen_1958_-_1959.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!