Bossche amateurclubs vragen ondersteuning van gemeente - s.c. B.V.V. Bossche Voetbalvereniging

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Bossche amateurclubs vragen ondersteuning van gemeente

30 april 2020 9:30


Het amateurvoetbal wordt hard getroffen door de coronacrisis. Geen recettes, geen kantineomzet, geen accomodatieverhuur en daarmee geen sociale en sportieve ontmoetingen. Voor de breedtesport en samenlevingsopbouw in Nederland en ’s-Hertogenbosch is dit een enorme klap. Vandaar een gezamenlijk appèl van de Bossche amateurvoetbalverenigingen op het Bossche gemeentebestuur.
Gezien de vele berichten de afgelopen weken over de gevolgen en de impact van het coronavirus in de media, de ‘noodoproep’ van HC Den Bosch in het Brabants Dagblad van maandag 30 maart jl. , hebben onderstaande initiatiefnemers het idee opgepakt om met de voorzitters van alle amateurvoetbalclubs tot een gezamenlijke actie te komen.
Op 26 januari 2019 organiseerde Achter de Poort, sociaal-culturele salon van de Knillispoort, een debat over de toekomst van het Bossche amateurvoetbal. Dat debat kreeg een vervolg in een nieuw voorzittersoverleg van de Bossche verenigingen onder leiding van de KNVB.
In het verlengde daarvan nemen de clubs gezamenlijk een initiatief om de zware coronatijden te doorstaan. Corona is voorlopig de grootste sta-in-de-weg voor alle Bossche amateurclubs.

Samen optrekken
Daarom kiezen de Bossche verenigingen voor SAMEN optrekken met het verzoek om o.a. steunmaatregelen vanuit en vooral in samenspraak met gemeente, provincie, KNVB en sponsoren.
De meeste verenigingen worden nu geconfronteerd met problemen en vragen als:
- De huur, sociale en overige vaste lasten lopen door terwijl er geen inkomsten tegenover staan. Hoe lang is dit zonder financiële ondersteuning vol te houden?
- Terug- of zelfs wegvallende sponsorinkomsten,
- Kantine-opbrengsten, van vitaal belang voor een amateurvoetbalvereniging, vallen weg,
- Hoe nu verder met ‘eigen’ (jaarlijks) onderhoud accommodaties?
- Hoe om te gaan met contributie-inning en achterstanden?
- Gaan de voorgenomen verbeteringen van sportaccommodaties door de gemeente nu nog door?

Samenlevingsopbouw
Tijdens de persconferentie van 21 april jl. gaf premier Rutte aan dat vanaf 29 april jongeren tot 12 jaar weer met elkaar in teamverband buiten mogen sporten en trainen. Tot twaalf jaar mogen ze dat onder begeleiding, bijvoorbeeld in verenigingsverband doen. Voor jongeren van dertien tot en met achttien jaar geldt hetzelfde, maar zij moeten wél 1,5 meter afstand houden. hierbij zijn de amateurclubs weer aan zet. Ze willen niet anders en staan er voor open. Ze onderstrepen daarmee hoe belangrijk ze zijn in de samenlevingsopbouw.
Voorzitters en bestuurders van de Bossche amateurvoetbalverenigingen: BLC, BVV, CHC, FC Engelen, Emplina, EVVC, Maliskamp, Nulandia, OSC ’45, TGG, Wilhelmina sloten zich al bij het initiatief aan.
RKKKSV en OJC waren niet bereikbaar tussen 20-4 en 28-4 maar zijn natuurlijk zeer welkom.
Voor meer informatie contactpersoon: Frans van Gaal/Achter de Poort: fransvangaal@home.nl 06-45482739

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!